Er klaveret et instrument for dig?

Det findes utrolig mange faktorer, som er afgørende for, om du skal begå dig i klaverspil. Det kræver, som det første, utroligt meget tid og penge, når du skal begynder at spille. Derudover kræver det at du anskaffer dig et klaver, så der skal selvfølgelig være pladsen til det i hjemmet. Du skal tilmelde dig til klavertimer, hvor du vil kunne lærer at spille, som en rigtig professionel. Lyder det noget for dig, kan det være klaveret, som du skal prøve.

Hvad kræver det af dig?

Når du vælger at udforske den musikalske verden, så kræver det bare noget tid af dig. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvad dine ambitioner og mål er. Hvis du blot ønsker at anskaffe dig et klaver pga. hyggen ved det, kræver det selvfølgelig mindre tid, end hvis du ønsker at mestre kunsten for klaverspillet. Går du med en drøm om at blive rigtig dygtig til at spille, vil det kræve meget af din fritid, samt vil det kræve lidt af din pengepung. Det er nemlig ikke en billig hobby at få, da der både skal betales for klavertimer men også for et instrument, som kan være i dit hjem. Det kræver også meget selvdisciplin, da man skal øve sig en del især lige i starten. Det gælder hverdag og nogle gange flere gange om dagen.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal til enhver tid vælge lige netop det klaver, som lever op til dine behov, ønsker og som passer ind i hjemmets æstetisk. Der kræves nemlig ret stor plads, så du ikke skal gemme instrumentet væk. Du skal derfor have fokus på, hvor stort dit klaver skal være. Først skal du tænke, hvor du vil have det til at stå henne. Det skal gerne være i det rum, hvor der er klang og højt til loftet, så lyden bliver bedst mulig i hjemmet. Derudover skal du være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer; et akustisk-, et digitalt- og et silent klaver. Du skal derfor vælge dit klaver ud fra, hvad du ønsker at bruge det til, da de forskellige styles er gode på hver sin måde.

Men hvilke klaverer er bedst til hjemmet?

Vi vil til enhver tid anbefale et silent piano, da det både kan spille akustisk, men det kan også tilkobles høretelefoner, så man rigtig kan øve sig uden, at man chikanerer de andre beboer. Det vil derfor kunne passe godt ind i rigtig mange hjem.