Gode måder at få den bedste arbejdsdag

Mange af os bruger de fleste af vores vågne timer på at arbejde, og det er derfor vigtigt, at vores arbejdsdag er behagelig, så den er til at være i, og så vi får det bedste ud af den. De fleste af os kan formentlig nikke genkende til, at man kan have dage, hvor man er uoplagt eller har brug for lidt ekstra energi for at komme igennem arbejdsdagen. Her er listet nogle af de ting, man kan gøre for at sikre, at man går til arbejdsdagen med gode forudsætninger – så er det bare at huske det!

Vær’ veludhvilet og klar til dagen

Noget af det vigtigste man kan gøre for sig selv, når man har en lang arbejdsdag den kommende dag, er at sørge for, at man er veludhvilet. Søvn er noget af det vigtigste for os mennesker, for at vi kan trives, og det er derfor vigtigt at prioritere at komme ordentlig tid i seng. Får vi den søvn, vi skal bruge, arbejder hjernen hurtigere, og vi har meget mere overskud i hverdagen, hvor vi derfor i langt højere grad er klar til at præstere.

Spis dig mæt i sund mad – så koncentrerer du dig bedre

Det er vigtigt, at du ’forkæler’ dig selv med sund og nærende morgenmad og frokost, når du skal levere på arbejdet. For mange kan det være svært at nå at få en god morgenmad på de travle morgener, men det er den, der skal være fundamentet for hele din dag – har du sund og nærende mad i maven, har du øget fokus på det, du laver. Det samme gælder frokost – du skal ikke skippe den men i stedet sørge for, at du får spist noget godt. Det er utrolig irriterende at føle sig sulten, så spis godt – så leverer du bedre!

Gør noget ekstra godt for dig selv, når du er på arbejde

Der er mange måder, hvorpå du kan forkæle dig selv, også selvom du er på arbejde – hvad end det er derhjemme eller på et kontor. Du kan eksempelvis anskaffe dig et fodmassageapparat, som kan give dig dejlig fodmassage, mens du arbejder. Du kan diskret have den stående under skrivebordet og ubemærket få en skøn massage, mens du knokler. Det vil med garanti få dig til at slappe af og afstresse, mens du sidder med dine daglige arbejdsopgaver – og det vil med garanti gøre arbejdsdagen sjovere og mere behagelig.