Tid til ændringer? Prøv et lån i din friværdi

Når man står overfor at skulle renovere sit hus, bygge til eller måske investere i et sommerhus, så giver det rigtig god mening at kigge på sin friværdi. Her tilbyder mange udbydere nemlig meget favorable lån, fordi det i teorien er dine penge, der er fastlåst. Det betyder, at du kan låne penge i dit hus, hvis du skulle få behov for det. Herunder har vi samlet lidt tips og tricks til, hvordan du finder det bedste lån i friværdi, men først skal vi lige have slået begreberne fast.

Friværdi

Mange er i tvivl om, hvad friværdi er for en størrelse. Egentlig er det meget simpelt, så længe du kender værdien af dit hus. Det er nemlig den aktuelle værdi af din bolig minus restgælden, du skylder på dine bolig- eller kreditlån. Det vil altså sige, at hvis dit hus er 2.000.000 værd, og du har en restgæld på 1.500.000, altså halvanden million, så har du 500.000 i friværdi. Så jo mere du får afdraget på dit lån og bringer din gæld ned, jo mere har du i friværdi. Omvendt, hvis værdien stiger på dit hus ved for eksempel en renovering, så har du endnu mere friværdi.

Lån i friværdi

Når du tager et lån i din friværdi, så tager du altså et lån i den friværdi, som du har i din bolig. Det kan især give god mening, hvis du står overfor at renovere dit hus eller tilbygge det. Dog kan lånet også godt give mening, hvis du mangler kredit til andre ting. Dog siger man typisk, at man skal låne mindst 100.000 for at det kan svare sig at tage et lån i sin friværdi i banken. Det kan dog sagtens være anderledes hos mange kreditinstitutter, der tilbyder meget favorable lån i friværdien.

Det bedste lån

Det kan langt fra altid svare sig at låne i banken. De seneste år har der været mange skræmmekampagner omkring onlinelån og kreditinstitutter, men her handler det om at kigge sig godt for. Mange steder tilbyder nogle meget hæderlige lån, især når det kommer til lån i friværdi. Derfor bør man altid undersøge vidt omkring, inden man bestemmer sig for, hvor man vil tage sit lån. Et institut som simpelkredit har nogle af de bedste friværdi lån på markedet lige nu. Lyder det som noget for dig? Så er det bare at komme ind og læse om de mange fordele.